Piano Spelen

Piano spelen is een geweldige hobby en voor veel pianisten een passie. Er komt veel kijken bij piano spelen. Om te beginnen het instrument en het leren spelen. Je het een piano nodig, maar wat voor soort piano moet je kopen en waar ga je een piano kopen ? Daarna op zoek naar Piano Les`; een piano leraar, pianomuziek en bladmuziek.

Op deze website piano-spelen.nl vind je informatie over piano spelen, en … je kan ook online spelen op onze webpiano met je muis of via het toetsenbord van je computer.

Wil je een Digitale Piano kopen?.

Ben je op zoek naar een piano leraar of naar achtergrond informatie over piano’s of merken piano’s ? Deze informatie kunt u vinden op piano-spelen.nl. Wilt u meer informatie over een van de onderwerpen ? Neem dan contact op met piano-spelen.nl

Soorten Piano’s

akoestische piano, zwarte pianoAls je piano roept denkt bijna iedereen aan een akoestische piano. Naast de akoestischepiano zijn er ook nog electrische piano’s, vleugels en silentpiano’s. De electrische piano deed zijn intrede omdat niet iedereen ruimte heeft voor een akoestische piano en omdat niet alle buren of huisgenoten altijd blij zijn met een pianist, zeker niet als je in een flat woont. Misschien wel het grootste voordeel van een digitale¬†piano is dat je deze met hoofdtelefoon kan bespelen. Een nadeel is het missen van een echt klavier en het staat niet zo mooi als ‘meubel’. Als reactie hierop is de silent piano uitgevonden. Een akoestische piano waarvan het akoestische mechaniek kan worden losgekoppeld waardoor er geen akoestisch geluid uit het instrument komt. Een soort ‘ electrische midi piano ‘ wordt ingebouwd en hierop kan een hoofdtelefoon worden aangesloten. Je hebt dan een akoestische piano die je ook als electrische piano kan gebruiken.

Piano les

digitale variant staat vaak op een mooi onderstel, meubelJe kan zelf piano leren spelen met een boek of een online piano cursus. Je hebt dan wel een hele goede discipline nodig. Heb je die niet of wil je sneller en gedegen aan de slag neem dan les bij een piano docent of muziekschool. Voordat je opzoek gaat naar een leraar denk dan eerst na over de stijl die je wilt gaan spelen. Klassiek, jazz en pop hebben ieder toch wel hun eigen kenmerken en de meeste docenten zijn gespecialiseerd in 1 van deze stijlen. In het begin kunnen ze je wel helpen met alle stijlen. Zodra je een gevorderde pianist begint te worden is het verstandig om een docent te zoeken die gespecialiseerd is in dezelfde stijl.


Stemmen

stemmen en onderhoudEen instrument gemaakt bijna volledig uit hout en dan bespannen met dikke stalen snaren is onderhevig aan krimp en rek. Temperatuur en luchtvochtigheid kunnen de stemming van uw instrument be√Įnvloeden. Het is daarom verstandig om uw instrument 1 a 2 keer per jaar te laten stemmen. Verder kunt u het binnenklimaat van de ruimte waar uw instrument in staat optimaliseren op het gebied van luchtvochtigheid. Een slecht binnenklimaat kan bijvoorbeeld scheuren in het klankbord ten gevolgen hebben.