Piano Kopen

Wil je een Digitale Piano kopen?.

Het kopen van een piano doe je niet binnen een paar minuten. Als je piano wil spelen heb je natuurlijk een goede piano nodig. Een piano kopen is een hele investering. Er zijn verschillende soorten piano’s. Grofweg kan je de volgende types kopen:

Piano huren

Bij veel pianowinkels kan je eerst een piano huren. Dat is vaak wel interessant omdat je dan eerst kan kijken of deze piano bevalt. Verder hoef je niet direct een paar duizend euro te investeren. Kopen versus huren, vraag altijd goed naar de mogelijkheden van kopen na het huren van de piano. Mag je de piano inleveren of moet je deze kopen? Sommige pianowinkels noemen het huren ook wel huurkoop. Dit is vaak een verkapte vorm van afbetaling of een lening. Koop nu en betaal pas volgend jaar.

Nieuw of tweedehands kopen?

akoestische piano kopen, zwarte piano kopen, pas op met tweedehands instrumenten zonder garantie of bij particulierJe bent op zoek naar een nieuwe piano, waar moet je allemaal rekening mee houden ? Koop je een nieuwe of een tweedehands piano ? En wat voor eisen stel je aan de piano ? Ben je een beginner of speel je al moeilijke pianomuziek ?


Beginners piano kopen


Voor 2000 a 3000 euro kan je vaak al een goede studiepiano, en voor 4000 a 5000 een hele goede studie piano kopen. Veel pianowinkels importeren zelf piano’s uit het verre oosten die vaak prima geschikt zijn als studie piano. Het voordeel is dat je dan een nieuwe piano hebt met garantie. Let er wel op dat je deze dan koopt bij een betrouwbare pianowinkel en maak goede afspraken over service en garantie. Voor ongeveer hetzelfde bedrag kan je ook een tweedehands piano kopen van een bekend(er) merk.

Nadeel hiervan is dat deze al gebruikt is en er wellicht eerder onderhouds kosten bij komen kijken. Voordeel is dat deze mits het merk bekender is een hogere restwaarde hebben. Weet je nog niet of piano spelen een lange termijn hobby gaat worden, huur dan eerst een piano of spreek iets af over restwaarde na 1 en 2 jaar.

Piano kopen in een winkel

Een van de voordelen van het kopen in een piano winkel is dat je meerdere piano’s kan vergelijken. Neem hier tijd voor, en als de verkoper dit niet goed vind, ga naar een andere piano zaak. Als je piano’s vergelijkt let er dan op dat je op beiden hetzelfde stukje speelt en speel op beiden ook los van elkaar een stukje hoog, een stukje midden en een stukje in het laag. Let op korte noten maar vooral op lange noten, hoe lang klinkt een toon door. Welke piano vind je het mooiste klinken, en hoe bevalt de aanslag (druk van de toetsen) ?

Tweedehands piano kopen van een particulier

tweedehands piano kopen, neem een pianotechnieker meeWil je een piano kopen bij een particulier ? Is het een bekende of heb je ‘ een koopje ‘ gevonden via Marktplaats ? Het is verstandig om dat een pianostemmer of technieker mee te nemen. Een kennis die ook piano speelt, of een piano docent kan wel beoordelen of de piano mooi klinkt maar heeft vaak niet voldoende kennis om de piano technisch te controleren. Een pianostemmer kan dit beter inschatten of een piano technisch goed in orde is en wat er eventueel voor kosten gemaakt moeten worden om een piano op te knappen of reviseren. Gemiddeld vraagt een technieker 50 tot 75 euro voor een dergelijke ‘aankoopkeuring’.

Kopen van een Digitale of elektrische piano

Een digitale piano is een soort keyboard maar dan met een (bijna) echt pianoklavier. De betere digitale piano’s hebben zogenaamde gewogen toetsen. De aanslag voelt ongeveer zo als bij een akoestische piano. Dit is wel fijn ! Goedkopere digitale piano’s spelen net zo licht als een keyboard. Je bouwt dan geen spierkracht op en kan minder nuance leggen in je spel. Bekende merken digitale piano’s zijn Yamaha en Roland. Ook Korg en Casio maken elektrische piano’s piano’s. Het grote voordeel van een digitale of elektrische piano is dat je deze net zoals bij een silent piano met hoofdtelefoon kan bespelen. Ook zijn ze goedkoper dan een akoestische piano.

Wat is het verschil tussen elektrisch en digitaal?

Hiervoor moeten we een stukje terug in de geschiedenis. Het instrument zelf, of wat men er in het algemeen mee bedoeld is hetzelfde. Als je hier meer over wilt weten lees dan verder over het verschil tussen een digitale piano en een elektrische piano

Silent Piano

piano spelen met een hooftelefoon, het kan met de silent pianoWat mij betreft de uitvinding op het gebied van piano innovatie ! Bouw je akoestische piano om tot een digitale piano met behoud van je akoestische instrument. je kan gewoon kiezen of je akoestisch of digitaal (bijvoorbeeld met hoofdtelefoon) wil spelen. Een silent piano kan in bijna iedere akoestische piano worden ingebouwd. Een unieke uitkomst als je buren niet altijd blij zijn met je piano spel. Woon je in een flat ? Laat je akoestische piano ombouwen of koop een silent piano !