Voordelen Digitale Piano

Samen met een vriend zat ik weg te dromen en we bedachten ons hoe vet het zou zijn om een eigen piano te hebben. Probleem bij ons beiden is dat we geen ruimte hebben voor een akoestische piano en waarschijnlijk last gaan krijgen met de buren omdat we beiden nogal fanatiek zijn.

Akoestische of digitale piano kopen?

klik hier om direct naar een overzicht van de beste digitale piano aanbiedingen te gaan.

Op Youtube gingen we zoeken naar een oplossing. Al snel kwamen we filmpjes tegen over silentpiano’s en digitale piano’s. Jeetje wat klinken die goed zeg, alleen zien ze er niet zo mooi uit dan een ‘echte’ akoestische piano.

digitale piano kopen

Piano winkel

Wij naar een piano winkel waar ze veel piano’s hebben staan. De verkoper had duidelijk een voorkeur voor een akoestische piano en liet zijn voortreffelijke pianospel aan ons horen op een piano van bijna 10.000 euro. Ja inderdaad erg mooi mijnheer maar …

  • wij hebben geen ruimte voor een akoestische¬†piano
  • wij wonen naast de enige bejaarde die wel snel klaagt, nog niet doof is en wel heel agressief is
  • wij hebben ook geen 10K budget

De verkoper ging vervolgens een demonstratie geven op de digitale piano’s en dat klonk inderdaad stukken minder. We hebben piano’s van Roland, Yamaha en Korg gehoord. Op Youtube klonken ze vrij aardig.

Direct zijn we doorgereden naar een andere muziekwinkel. Daar hebben we zonder hulp van een verkoper akoestische en de modellen elektrische piano die we eerder hadden gezien vergeleken en wat bleek :-$ ?

Als wij er met onze beperkte techniek op speelde was het verschil helemaal niet zo groot, sterker nog; de digitale piano’s leken ons veel leuker omdat er allerlei verschillende geluidjes op zitten. ¬†En had de verkoper niet een afkeur tegen digitale piano’s en liet hij dat (te) duidelijk merken?

digitale piano versus akoestische piano

Onze eerste conclusie:

Ga niet direct op de eerste de beste verkoper af. Als die verkoper heel goed kan spelen heeft hij of zij een hele andere beeldvorming. Het zou minstens jaren duren voordat wij het verschil kunnen merken en ondertussen is de kans dat we kunnen doorzetten veel groter omdat we

  • wel plaats hebben voor een digitale piano
  • een digitale piano wel kunnen betalen
  • de kans groter is dat we nog steeds kunnen spelen omdat er een hoofdtelefoon aansluiting op zit
  • de piano op de computer aangesloten kan worden wat misschien (weten we nog niet) ook nog leuke voordelen geeft


Maar welke digitale piano gaan we nu kopen?

Daar komen we snel op terug! We gaan verder op zoek. Eens een keertje langsgaan bij www.piano-webshop.com, daar hebben ze een leuke verzameling staan zo te zien.

 

Comments are closed.